سیتریزین,قرص ستیریزین,سیتریزین ۱۰,سیتریزین شربت,سیتریزین برای نوزادان,قرص سیتریزین خارجی,عوارض شربت سیتریزین برای کودکان,آیا سیتریزین خواب آور است,مقدار مصرف سیتریزین,قرص سیتریزین برای کودکان,سیتریزین در شیردهی,قرص سیتریزین برای چیست,قرص سیتریزین 10,قرص سیتریزین هگزال,قرص سیتریزین در بارداری,قرص سیتریزین خواب آور است,قرص سیتریزین در شیردهی,قرص سیتریزین چه عوارضی دارد,عوارض قرص سیتریزین,عوارض قرص سیتریزین 10,موارد مصرف قرص سیتریزین,آیا قرص سیتریزین چاق کننده است؟,مصرف قرص سیتریزین در دوران بارداری,آیا قرص سیتریزین خواب آور است,مصرف قرص سیتریزین در دوران شیردهی,مصرف قرص سیتریزین,نحوه مصرف قرص سیتریزین,سیتریزین هگزال,سیتریزین 10,سیتریزین خارجی,سیتریزین برای نوزاد,داروی سیتریزین,قرص ستیریزین 5,قیمت قرص سیتریزین,سیتریزین در بارداری
سیتریزین,قرص ستیریزین 10,شربت,مقدار مصرف نوزادان کودکان,قرص سیتریزین خارجی شیردهی و بارداری
 

سیتریزین,قرص ستیریزین 10,شربت,مقدار مصرف بزرگسالان کودکان,قرص سیتریزین خارجی شیردهی و بارداری

سیتریزین,قرص ستیریزین,سیتریزین ۱۰,سیتریزین شربت,سیتریزین برای نوزادان,قرص سیتریزین خارجی,عوارض شربت سیتریزین برای کودکان,آیا سیتریزین خواب آور است,مقدار مصرف سیتریزین,قرص سیتریزین برای کودکان,سیتریزین در شیردهی,قرص سیتریزین برای چیست,قرص سیتریزین 10,قرص سیتریزین هگزال,قرص سیتریزین در بارداری,قرص سیتریزین خواب آور است,قرص سیتریزین در شیردهی,قرص سیتریزین چه عوارضی دارد,عوارض قرص سیتریزین,عوارض قرص سیتریزین 10,موارد مصرف قرص سیتریزین,آیا قرص سیتریزین چاق کننده است؟,مصرف قرص سیتریزین در دوران بارداری,آیا قرص سیتریزین خواب آور است,مصرف قرص سیتریزین در دوران شیردهی,مصرف قرص سیتریزین,نحوه مصرف قرص سیتریزین,سیتریزین هگزال,سیتریزین 10,سیتریزین خارجی,سیتریزین برای نوزاد,داروی سیتریزین,قرص ستیریزین 5,قیمت قرص سیتریزین,سیتریزین در بارداری سیتریزین,قرص ستیریزین 10,شربت,مقدار مصرف نوزادان کودکان,قرص سیتریزین خارجی شیردهی و بارداری

 

کد تولز » سلامت » سیتریزین

سیتریزین به انگلیسی به معنی cetirizine - قرص ستیریزین به صورت سیتریزین ۱۰ و شربت نیز ارائه می شود

قرص سیتریزین برای چیست  [ cetirizine ]

سیتریزین Cetirizine یک آنتی هیستامین است که برای رفع علائم حساسیتی مانند آبریزش چشم، آبریزش بینی، خارش چشم یا بینی، عطسه، کهیر و خارش استفاده می شود.این دارو از طریق مسدود کردن موادی که بدن به طور طبیعی در زمان بروز واکنش حساسیتی تولید می کند، تاثیر می گذارد.

طبقه بندی مارتیندل : آنتی هیستامین ها
طبقه بندی درمانی : داروهای آنتی هیستامین > نسل دوم آنتی هیستامین ها

مقدار و نحوه مصرف سیتریزین [ cetirizine ]
پیشنهاد می‌شود میزان دقیق این دارو طبق نظر پزشک تعیین گردد اما به طور معمول می‌توان از الگوی مصرف زیر برای این دارو پیروی کرد:

برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از ۱۲ سال: یک قرص سیتریزین ۱۰ میلی‌گرم در روز
برای کودکان بین سنین ۶ تا ۱۲ سال: دو عدد سیتریزین ۵ میلی‌گرم در روز
برای کودکان بین ۲ تا ۶ سال: دو عدد سیتریزین ۲.۵ میلی‌گرم در روز
توجه: اگر استفاده از یک دوز آن را فراموش کردید، نگران نباشید، فقط دوز بعدی را زمانی که احساس کردید به آن نیاز دارید مصرف کنید، هرگز برای جبران دوز فراموش شده در یک زمان دو قرص را مصرف نکنید.

مصرف سیتریزین [ cetirizine ] در دوران حاملگی و بارداری چگونه باشد؟
این دارو در رده B قرار دارد ، در هر صورت قبل از مصرف دارو ، باردار بودن خود را به پزشک اطلاع دهید .

عوارض قرص سیتریزین  [ cetirizine ]
این دارو نیز مانند سایر داروها میتواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. شما ممکن است یک یا چند مورد از این عوارض را تجربه کنید و یا هیچ کدام از عوارض در شما مشاهده نشود.

رایج ترین عوارض احتمالی مصرف مصرف سیتریزین عبارتند از :

افزایش تعداد ضربان قلب
نامنظم شدن ضربان
احساس بی حوصلگی شدید
بیش فعالی
گیجی و مشکلات بینایی و عدم حفظ تعادل
کاهش مقدار ادرار
خواب آلودگی
خشک شدن دهان و گلو
حالت تهوع
سرفه
یبوست

فارماکوکینتیک سیتریزین [ cetirizine ]

آپو- سیتریزین پس از مصرف خوراکی به سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب شده و حداکثر غلظت پلاسمایی آن یک ساعت پس از مصرف خوراکی حاصل می شود. این دارو به مقدار زیادی به پروتئین های پلاسما متصل می شود و نیمه عمر دفعی آن حدود 10 ساعت است. قسمت عمده آپو- سیتریزین به صورت تغییر نیافته از راه ادرار دفع می گردد. این دارو از سد خونی ـ مغزی عبور نمی کند و در دوزهای معمول قدرت خواب آوری کمی دارد.

مصرف سیتریزین [ cetirizine ] در دوران شیرهی چگونه باشد؟
این دارو از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشود و حتما قبل از مصرف دارو باید با پزشک مشورت نمایید .

برخی از داروهایی که با سیتریزین تداخل دارند
دیفن هیدرامین / داروهای ضد تشنج / کاربامازپین / آلپرازولام / دیازپام / زولپیدم/ کدئین / آمی تریپتیلین / ریتالین / کلرپرومازین / ترازودون / متادون / ترامادول / آسپرین / استامینوفن / کاپتوپریل و …

پیشنهاد اطلاعات دارویی مرتبط: آتورواستاتین / بیسموت ساب سیترات / فولیک اسید / مترونیدازول زینک پلاس / سیتالوپرام /سرترالین / دکسترومتورفان / قرص b2 / قرص ضد بارداری اورژانسی / فلوکستین / آسنترا / نورتریپتیلین / ناپروکسن / هیدروکسی زین

سن کودک برای مصرف شربت سیتریزین نوزاد چقدر باید باشد؟
شربت سیتریزین به هیچ عنوان به نوزاد زیر شش ماه نباید داده شود. در صورت سرماخوردگی نوزاد زیر شش ماه می‌توان به جای این شربت از قطره بینی استفاده کرد. همچنین بالای سر او بخور سرد گذاشت؛ و اگر سرفه می‌کرد و سرفه‌های او ادامه داشت، به یک پزشک مراجعه کنید. برای بچه‌های کوچک و حتی تا سن ۱۵ سال باید کمترین دوز این شربت را (یک چهارم تا نصف دوز معمول) را با توجه به شرایط کودک در صورت ضرورت و با تجویز پزشک بکار برد.

آیا مصرف شربت سیتریزین برای درمان سرماخوردگی کودک موثر است؟
شربت سیتریزین نوزاد به منظور کاهش خارش بینی و چشم نوزاد به کار می‌رود و تاثیری زیادی ندارد. این شربت بعد از مدت کوتاهی اثر می‌کند و در صورتی که در یک مدت به نوزاد داده شود، حال اعتیاد و عادت را در نوزاد ایجاد می‌کند. اگر این شربت در طولانی مدت مصرف شود، تاثیر مثبت آن کاهش می‌یابد، زیرا مصرف طولانی مدت این دارو بر روی مغز نوزاد تاثیر می‌گذارد و نوزاد دچار خواب آلودگی می‌شود.

سیتریزین,قرص ستیریزین,سیتریزین ۱۰

موارد مصرف شربت سیتریزین نوزاد چیست؟
- خارش پوست
- کهیر
- آلرژی
- حساسیت فصلی
- قرمزی چشم
- خارش بینی و چشم
- عطسه
- آب ریزش بینی
از دیگر موارد مصرف این شربت مقابله با علائم آلرژی‌ نسبت به کنه‌ها، سوسک‌ها، اجزای بدن حیوانات و کپک‌ها است.

نکاتی در ارتباط با مصرف سیتریزین

این دارو برای کودکان زیر دو سال مناسب نمی‌باشد.
چنانچه به بیماری‌های مزمن کبد مبتلا هستید از این دارو استفاده نکنید.
اطلاعاتی مبنی بر بروز وابستگی و سوءمصرف با سیتریزین وجود ندارد.
اگر مبتلا به صرع هستید یا در معرض تشنج قرار دارید باید قبل از مصرف قرص سیتریزین با پزشک خود مشورت کنید.
از مصرف این قرص در دوران حاملگی باید خودداری شود. اگرچه استفاده تصادفی این دارو توسط زن حامله هیچ گونه تاثیر مضری برای چنین ندارد. با این وجود مصرف این دارو باید قطع گردد.
در طول دوران شیردهی نباید از این قرص استفاده کنید زیرا ماده سیتریزین وارد جریان شیر مادر می‌شود.
حداکثر اثر دارو یک ساعت بعد از مصرف ظاهر می‌شود. در صورت مصرف با غذا سرعت جذب دارو کاهش می‌یابد.
می‌توانید از قرص‌های سیتریزین قبل یا بعد از غذا استفاده کنید. همچنین می‌توانید این قرص را با استفاده از یک لیوان نوشیدنی یا آب مصرف کنید.
اگر هر یک از علایم عوارض قرص سیتریزین که در ادامه عنوان شده است ادامه یافت یا برای شما مشکلاتی ایجاد کرد بهتر است پزشک و یا متخصص خود را در جریان قرار دهید.
مصرف قهوه و چای می‌تواند از گیجی ناشی از دارو بکاهد.
اگر با مصرف دارو خواب‌آلودگی روی دهد، از انجام فعالیت‌های مخاطره‌آمیز خودداری کنید.

مسمومیت مصرف سیتریزین

در صورت مصرف بیش از حد دارو، به مراکز کنترل مسمومیت ها مراجعه گردد.

شرایط نگهداری مصرف سیتریزین

دارو را دور از رطوبت و در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری و از یخ زدگی محافظت گردد.
دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید.
در هنگام مصرف به تاریخ انقضا توجه شود.